vorige pagina

Mannetje Petanque

JEU DE BOULEN  - PETANQUEN

 

Het droevige verhaal van 'Mannetje Petanque'.

Al eerder was het beeld van de sokkel getrokken en in stukken gesmeten door vandalen, zeer triest maar waar, gelukkig was wijkbewoner Richard Hendriks bereid geweest om het beeldje weer als nieuw in elkaar te zetten.

En op de 1ste verjaardag van de tuin de 'Groene Schakel' was het beeldje opnieuw op de sokkel naast de boeule-baan neergezet. En kon het triomfantelijk genieten van de nieuwe spelers die door een enthousiaste Anthoon Budel (Spelleider), uitgenodigd waren om met het spel mee te gaan doen.

Maar helaas we leven in een land van zo veel geweldsvoorbeelden in de media, waardoor er steeds weer nieuwe vandalen zich al op jonge leeftijd geroepen voelen andermans spullen kapot te maken. En hebben ze het beeldje voor de tweede keer weer vernield.

Maar goed daarom nog niet getreurd, we zullen Mannetje Petanque als naam voor de boulebaan in ere houden. En fotos hebben we ook genoeg van hem. En via de WhatsApp is het beeldje ook zichtbaar in de naam van het boulesclubje als: Mannetje Petanque.

 

        

 

  Een laars wat rest ...