vorige pagina

 

JEU DE BOULEN  van  JONG TOT OUD.

 

JEU DE BOULEN OP HET SCHOOLPLEIN ALS BUITENSCHOOLSE ACTIVITEIT.

IETS WAT EEN OUDHEIDS STEMPEL HEEFT, EEN JEUGDIG ELAN GEVEN, KAN DAT?

 

Ja, we gaan op het schoolplein iets nieuws beginnen.

Anthoon Budel en Jacqueline Grummels gaan op het schoolplein van De Kleine Wereld, het ‘Jeu de Boulespel’ aanbieden voor de groepen 3 t/m 5. En voor de wat oudere kinderen groep 5 t/m 7 op de Boulebaan ‘Mannetje Petanque’ die gelegen is in de Stadstuin De Groene Schakel.

Het Jeu de Boulespel staat nog veel bekend als een bezigheid voor oude mannen. Maar dat is niet meer zo. Daar willen wij Jacqueline en Anthoon een positieve wending aan geven. We gaan dit spel dat door jong en oud gespeeld kan worden, een verjongingskuur geven, door het Jeu de Boule spel  aan te bieden aan de kinderen in het kader van een ‘buitenschoolse activiteit’. Dit gaan we doen voor kinderen van de groepen 3 t/m 5 op het schoolplein van De Kleine Wereld. Voor de kinderen uit de groepen 5 t/m 7 in de tuin van De Groene Schakel.

Omdat het niet verstandig is met de ijzeren boules op het schoolplein te spelen, hebben we bedacht het spel op het schoolplein te spelen met boules van kunststof en boules van hout. En op de boulebaan in de tuin van de Groene Schakel kan dan met de ijzeren boules gespeeld worden.

Jeu de Boulen voor jong en oud.             

Ook kinderen, jongens en meisjes kunnen aan dit mooie spel meedoen. Voor heel jong zijn er boules van kunststof en hout, daarmee is het een veilige manier om ook hen kennis te laten maken met het uitdagende boules spel, waarin ze kunnen leren omgaan met winnen en verliezen. Het winnen en verliezen kan op deze wijze op een leuke en leerzame wijze ervaren worden. Wat het boelen zo leuk voor hen maakt is, dat ze speels en leervaardig, ervaring kunnen opdoen, door met elkaar in competitie te gaan. Spelenderwijs leren omgaan met handvaardigheid in het gooien en werpen en ook de juiste afstand leren inschatten.

 

We gaan beginnen op woensdag 12 april 2023, als het weer meezit, speeltijden van 14:15 t/m 15:30 uur. Daarna eventueel voor de oudere kinderen 15:45 t/m 16:30 uur in de tuin van De Groene Schakel, Archimedesstraat 9.

Spelbegeleiding wordt gedaan door Anthoon en Jacqueline.

Bereikbaar onder telefnr: Anthoon 06-48391146 / Jacqueline 06-54282856

Anthoon Budel