vorige pagina

 

    

 

JEU DE BOULEN 

ALS  BUITENSCHOOLSE  ACTIVITEIT

OP HET SCHOOLPLEIN.

 

BUITENSCHOOLSE ACTIVITEIT voor kinderen.

Leeftijd indeling afhankelijk van wie er komen:

Kunststof en Houten Boules voor groep 3, 4.(eerste uur) Op het schoolplein van de De Kleine Wereld.

Stalen Boules voor groep  5, 6 en 7. (tweede uur) In de tuin van de Groene Schakel.

 

Info: via de WathsApp: (Kinderboulen Mannetje Petanque)

Op Vrijdagmiddagen: Tijd: van 14:15 tot 15:30 uur (Schoolplein). En van 15:30 tot 16:30 Verzamelen bij de uitgang van de school, of rechtstreeks naar de tuin van de Schakel.

Spelleiders: Anthoon en Jacqueline.

 

FOTO'S:

 

 

 

  

Soms dan valt een zakje met knikkers leeg in het zand.

 

 

 

14 Juni was er de landelijke Buitenspeeldag voor kinderen. Mooi weer en van alles te doen. Wij waren er met onze buitenschoolse activiteit ook bij.

       

 

 

17 mei 2023

Op het schoolplein, de kinderen zijn erg enthousiast, kijk maar ...

 

       

 

 

22 September 2022

In de tuin van de Groene Schakel:

        

 

Middagje Boulen .

Ik ging naar de school om kinderen uit te nodigen mee te gaan Boulen, en precies op dat moment begint het me daar te regenen, niet normaal meer. Hozen, onweer, bliksem en waaien op de koop toe. En het dak om onder te schuilen was zo lek als een zeef.

      

 

Kinderboulen op een zonnige middag.

 

     

 

     Mannetje Petanque:                                                                             

         

 

 

 

Mannetje Petanque

Jeu de Boulen voor jong en oud.             

Ook kinderen, jongens en meisjes kunnen aan dit mooie spel meedoen. Voor heel jong zijn er boules van kunststof, en is het een veilige manier om ook hen kennis te laten maken met het uitdagende ‘boules spel’, en voor de iets oudere kinderen zijn er houten boules, waarin ze kunnen leren omgaan met winnen en verliezen. En voor de grotere kinderen zijn er de stalen boulen.

 

Ook voor hen kan het winnen en verliezen op een leuke en leerzame wijze ervaren worden. Wat het boulen zo leuk voor hen maakt is, dat ze speels en leervaardig, ervaring kunnen opdoen, door met elkaar in competitie te gaan, omgaan met handvaardigheid in het gooien en werpen en ook de juiste afstand leren inschatten.

 Doch zij maken ook op een speelse manier contact met de ander, hun leeftijdgenootjes. Voor de oudere kinderen is het de emotionaliteit, hun zelfbeheersing en het uitdagen van de ander, dat op een leuke wijze hand in hand gaat met het oefenen in de werptechniek.

 

Op de WathsApp Kinderboulen, is het mogelijk informatie te delen met elkaar, en is het handig om door te geven, of de speelmiddag wel of niet doorgaat, als het regent of miezert. (Inmiddels is er een constructie gerealiseerd voor het ophangen van een schaduw en waterdicht doek, zodat ze niet in de zon of regen hoeven te staan, als ze op hun beurt wachten.

 

Anthoon Budel: Spelleider.

Tuin de Groene Schakel – Archimedesstraat 9. Grootstal.

a.budel1@chello.nl

06-48391146