vorige pagina

Pagina met herinneringen aan de broeders van Abdij Sion

Van Harry Mulder kreeg ik een aantal foto's van monniken die op de voormalige abdij er gebeden en gewerkt hebben. Zowel Harry als ik hebben in die jaren regelmatig de Abdij bezocht door te overnachten in het Gastenhuis.

Het lijkt ons mooi om enkele foto's op deze pagina te plaatsen, om hen blijvend aanwezig te laten zijn, we denken dat de broeders dit wel zullen waarderen.

De Foto's zijn van Harry Mulder fotograaf van Nieuw Sion

11.  10.  9.

Ik vertelde broeder Augustinus een keer dat het me wel wat leek om foto's van de Abdij te maken van uit het Klokkentorentje van de Kloosterkerk. Hij begeleide me via de zolder naar de houten trap en ik duwde het luik omhoog en wilde wat foto's maken, maar wat bleek? Het filmrolletje was vol en ik had geen filmpjes meer bij me. Dat was een hele teleurstelling.

 

8.  7.  6.  5.

Als je via de beek naar het klooster kwam zag je via het 'olifantenpaadje' het poortgebouw liggen, inmiddels is het een echt olifantenpad geworden.

 

4.  3.  2.

 Pater Desiderius vertelde hoe hij tot monnik kwam. Broeder Paulus leerde ik kennen via de cisterciŽnzergroep en van Broeder Vincent kwam ik onder de indruk door zijn spirituele en spraakmakende schilderijen.

1. Een collage van broeder Augustinus.