vorige pagina

Graag een korte reactie op dit verhaal naar: a.budel1@chello.nl

 

5. Leugenachtige Wereld:

 

Onze leugenachtige wereld en het bloedbad in Oekraïne:

In wat voor een leugenachtige wereld zijn wij terecht gekomen? De Russische soldaten lijken nu erger tekeer te gaan dan de nazi’s, de hele wereld kijkt en ziet toe. En het Kremlin staat keihard te liegen en te ontkennen, wat wij allemaal zien gebeuren.

 Wat een schofterige bende daar in het Kremlin, een land in puin bombarderen, glashard ontkennen wat je aan het doen bent.

 En dan komen Nederlandse deskundigen doodleuk beweren, dat de hoofdman van die beestachtige bende niet gevangengenomen en veroordeeld kan worden, om dat de overeengekomen regels in het oorlogsrecht dat niet toestaat.

 Daar ga je toch van over je nek, dan wens je die beesten toch een gruwelijke dood toe, ook al is dat niet zo netjes, en heeft mijn moeder mij iets anders geleerd.

 Het is toch zo duidelijk als wat, de Russische soldaten voelen zich vernederd en moeten zich terugtrekken omdat ze verliezen lijden. En dat gaat een mens doen, dat heel bekend is, als hij een uniform aan heeft en een karabijn in zijn handen. Dan wordt hij een beest en zijn baas houdt schone handen.

 Ik blijf erbij, wij moeten niet met open mond blijven toekijken. Alsof wij machteloos zouden zijn, om het verdere verloop van ‘deze krankzinnige oorlog’ te blijven kritiseren. Een krachtig nee uitspreken moeten we blijven doen, en aan dat nee handen en voeten geven.

 Niet wegkijken dus!!