vorige pagina

 

  Mannetje Petanque   

 

JEU DE BOULEN  - ALS BUITENSCHOOLSE ACTIVITEIT:

 

Jeu de Boulen voor jong en oud.             

Ook kinderen, jongens en meisjes kunnen aan dit mooie spel meedoen. Voor heel jong zijn er boules van kunststof, en is het een veilige manier om ook hen kennis te laten maken met het uitdagende ‘boules spel’, waarin ze kunnen leren omgaan met winnen en verliezen.

 

Ook voor hen kan het winnen en verliezen op een leuke en leerzame wijze ervaren worden. Wat het boulen zo leuk voor hen maakt is, dat ze speels en leervaardig, ervaring kunnen opdoen, door met elkaar in competitie te gaan, omgaan met handvaardigheid in het gooien en werpen en ook de juiste afstand leren inschatten.

 Doch zij maken ook op een speelse manier contact met de ander, hun leeftijdgenootjes. Voor de oudere kinderen is het de emotionaliteit, hun zelfbeheersing en het uitdagen van de ander, dat op een leuke wijze hand in hand gaat met het oefenen in de werptechniek.

 

 

 

Middagje Boulen met kinderen:

Ik ging naar de school om kinderen uit te nodigen mee te gaan Boulen, en precies op dat moment begint het me daar te regenen, niet normaal meer. Hozen, onweer, bliksem en waaien op de koop toe. En het dak om onder te schuilen was zo lek als een zeef.

      

 

Kinderboulen op een zonnige middag.

 

     

 

     Mannetje Petanque:                                                                             

         

 

KINDERBOULEN groep.

Info: via de WathsApp: (Kinderboulen M. Petanque)

 Op donderdagmiddagen: Tijd: van 14:15 tot 15:30 uur. Verzamelen bij de uitgang van de school.

 Via de WathsApp Kinderboulen, is het mogelijk informatie te delen met elkaar, en is handig om door te geven, of de speelmiddag wel of niet doorgaat, als het regent of miezert.

Anthoon Budel: Spelleider.

Tuin de Groene Schakel – Archimedesstraat 9. Grootstal.

a.budel1@chello.nl