vorige pagina

  ABDIJ SION
 

In Salland ligt, verscholen tussen weilanden en bossen, Abdij Sion. Het was een katholieke monnikengemeenschap, die deel uitmaakte van de Orde der CisterciŽnzers van de Strikte Observantie (OCSO).
Zij telde in de jaren '90 een kleine twintig leden.
De abdij is te bereiken via de Raalterweg en ligt ongeveer 7 km ten noorden van Deventer. Vanaf 1890 woonden er monniken.
Het waren en zijn God-zoekers die als elkaars broeders een leven leiden van stilte, gemeenschappelijk en individueel gebed, lezing en arbeid."In deze school van de liefde groeien de monniken (...) in nederigheid en zelfkennis. Zij leerden beminnen naarmate zij de diepten van Gods barmhartigheid in eigen leven ervaren.
Beetje bij beetje bevrijd van valse zekerheden groeien zij in afhankelijkheid van God en snellen met een verruimd hart voort langs de wegen van zijn dienst."

Uit het vormingsplan van de Orde.

Vandaag 13 augustus 2016 zijn de monniken, al weer een tijd geleden, vertrokken naar Schiermonnikoog. Deze website geeft een beeld van wat ik er aantrof, en er beleefde, in de jaren dat ik er als gast regelmatig kwam tussen 1997 en 2014.

       

         

 

Altaren

Ramen afbeeldingen

Omgeving

Renovatie Abdij Kerk

Na de renovatie

Aard van leven

Constitutie

Pater Desiderius

Achelse Kluis

 

Ga door naar de volgende pagina .. [klik hier]
Ga naar de geschiedenis van de Abdij .. [klik hier]